Архівні документи у реконструкції історії академічної педагогіки ХІХ – початку ХХ ст. - Світлана Кузьміна (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті проаналізовано пізнавальні можливості культурологічного підходу при дослідженні історії академічної педагогіки в Україні. Представлено розроблену на його основі типологію і розкрито евристичний потенціал архівних документів як джерел реконструкції стандартів викладання педагогіки у київській вищій школі ХІХ – початку ХХ ст.