Regionalna struktura Sandžačko-Starovlaškog prostora - Safet Nurković (Dela, 1987)
Na osnovi homogenosti, tako reliefne strukture, ekoloških enot kot zgodovinsko-geografskega razvoja je izvedena regionaliacija Sandžačkostarovlaškega območja.