PARTICULARITĂȚILE EXERCITĂRII DREPTULUI SUBIECTIV DE IPOTECĂ ÎN BAZA CONTRACTULUI DE IPOTECĂ ÎNVESTIT CU FORMULĂ EXECUTORIE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2017)
Reglementând posibilitatea exercitării dreptului subiectiv de ipotecă în temeiul contractului de ipotecă învestit cu formulă executorie, legiuitorul nostru a urmărit simplificarea procedurii de urmărire a bunului ipotecat și satisfacerea creanței garantate, în interesul securității și stabilității relațiilor de credit. În același timp, legiuitorul nu a ținut cont de necesitatea protecției intereselor debitorului.