ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ ЯК ФАКТОР РОЗВИТКУ БАНКУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - О. О. Druhov; L. P. Bratkiv (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2015)
В умовах нестабільної економічної ситуації в країні, що суттєво відображається на ринку банківських послуг, одним із першочергових завдань фінансово-кредитних установ є забезпечення довіри населення, яка зараз суттєво впливає на їх конкурентні позиції. Для цього пропонується звернути увагу на застосування наявного ресурсу в організації – людського капіталу, ефективне використання якого дозволяє раціоналізувати витрати, покращити відносини з клієнтами, стимулювати повернення депозитів до банківських установ, та загалом підвищити якість банківської діяльності. В статті розглянуто теоретичні основи поняття «людський капітал» та поняття «довіра». Запропоновано схему впливу людського капіталу фінансово-кредитних установ на формування довіри населення до банківської системи України. Наведено рекомендації банківським установам для ефективного оперування категорією «людський капітал».