СТРАТЕГІЧНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ТА ІННОВАЦІЙНІ АСПЕКТИ У ПУБЛІЧНОМУ УПРАВЛІННІ СФЕРОЮ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ - Олег Вареник; Лариса Калита; Марія Приймак (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню управління сферою фізичної культури і спорту в контексті впровадження стратегічного менеджменту та інноваційних аспектів. Визначено, що у сучасних умовах, найважливішим чинником успішного функціонування комерційних фізкультурно-спортивних організацій є стратегічний менеджмент. Проаналізовано досвід публічного управління у сфері спорту в інших країнах. Розглянуто основні проблеми у розвитку публічного управління сферою фізичної культури та спорту, до яких віднесено: пошук оптимального балансу публічних та приватних засад у регулювання фізкультурно-спортивних відносин, формування засад державно-приватного партнерства в галузі, децентралізація влади та фінансування спортивної інфраструктури, формування гнучкої системи публічного управління та розвиток кадрового потенціалу управлінців.