Універсальні поняття в культурі і методології традиціоналізму - Sviatoslav Vyshynskyi (Pitannâ Lìteraturoznavstva, 2022)
Розглядається методологія інтегрального традиціоналізму як інструмент аналізу міфу, мистецтва, літератури та виявлення універсальних метафізичних основ культури. Вчення Рене Ґенона пропонується як один із методів літературної критики, що виходить за межі власне філології. Висвітлюються його переваги і недоліки, підхід традиціоналістів порівнюється з більш зваженим методом Мірчі Еліаде і його поглядом на „містичну” та „езотеричну” творчість у літературі.