ВДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ЛОГІСТИЧНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ БУДІВЕЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - М. О. Кравченко; Г.О. Манорик (Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni "Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut", 2022)
У статті запропоновано підхід до логістичного забезпечення в електронній комерції зводити до використання різних типів веб-технологій у логістиці та використання різних організаційних моделей залежно від типу інтернет-платформи електронної комерції (відкрита/закрита) та створення мережевої багатоканальної логістичної інфраструктури. Узагальнено особливості розвитку процесу логістичного забезпечення системи електронної комерції підприємств будівельної промисловості під дією зовнішніх чинників інформатизації електронного бізнесу. Запропоновано розуміння електронної торгівлі на засадах логістичного підходу, як раціональне управління інформацією й співробітництво усіх учасників логістичного ланцюга постачання на основі швидкої та ефективної передачі інформаційного потоку з торговельного майданчика до постачальника – виробника вихідної продукції. Виділено принципи раціональної організації логістичного забезпечення системи електронної комерції підприємств будівельної промисловості. Деталізовано процеси продажу товарів підприємствами будівельної промисловості через Інтернет. Узагальнено внутрішні чинники впливу на функціонування логістичної системи управління електронною комерцією підприємства. Представлено структуризацію елементів механізму управління логістичним забезпеченням системи електронної комерції підприємств.