ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Олена Халіна; Ярослав Сидоренко (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розглянуто проблему прийняття управлінських рішень в умовах невизначеності та ризиків, які є характерними для сучасного соціально-економічного середовища. Досліджено ключові аспекти ефективності управлінських рішень, зокрема їхню стратегічну спрямованість та безпекову складову. Проаналізовано сучасні наукові підходи до оцінки якості управлінських рішень, включаючи раціональність вибору, адаптивність, гнучкість та використання інноваційних технологій. Особливу увагу приділено цифровим інструментам, таким як штучний інтелект, блокчейн-технології та когнітивний ризик-менеджмент, які сприяють ефективності управління підприємством в умовах нестабільності. Запропоновано інноваційні підходи до мінімізації ризиків та підвищення ефективності управлінських рішень в динамічному бізнес середовищі, які ґрунтується на інтеграції традиційних методів менеджменту з новітніми технологіями управління.