Сучасні реформи у галузі вищої освіти: досвід європейських країн - Юлія Заячук (Порівняльно-педагогічні студії, 2013)
Статтю присвячено вивченню процесу сучасних європейських реформ у галузі вищої освіти. Порівняльний аналіз цих реформ та процесу їхнього упровадження різними європейськими країнами здійснюється з урахуванням історичних освітніх традицій та сучасних економічних умов на прикладі систем вищої освіти Німеччини, Фінляндії та України. У статті також проаналізовано зміни умов діяльності та «виклики» для професії університетського викладача в умовах Болонської реформи.