هیدروژل‌های ابرجاذب برپایه پروتئین‌ها و هومو پلی‌آمینواسیدها: سنتز و کاربردها - سید حمید سلیمی; فضه آریانسب; علیرضا بنازاده; محمدجلال الدین ظهوریان مهر (Baspārish, 2014)
کاربرد ابرجاذب‌ها به سرعت در حال گسترش است. با تایید این مواد برای بسته‌بندی مواد غذایی توسط اداره غذا و داروی آمریکا پیش‌بینی می‌شود، مصرف ابرجاذب‌ها در بازار حتی با سرعت بیشتری افزایش یابد. هرچند افزایش قیمت‌های جهانی مواد پتروشیمی ممکن است برای این مواد پایه آکریلی نقطه ضعف به شمار آید. از این رو، توسعه هیدروژل‌های پایه طبیعی به علت زیست‌سازگاری و زیست‌تخریب‌پذیری می‌تواند مفید باشد. در این مقاله، پس از معرفی اجمالی انواع پروتئین‌ها و پلی‌آمینواسیدها، به بررسی سنتز، خواص و کاربردهای انواع ژل‌های ابرجاذب برپایه هوموپلی‌آمینواسیدها و پروتئین‌ها پرداخته می‌شود.