Sosyal Medya ve Kurumsal Markalaşma İlişkisi: Anaakım İletişim Kuramları Perspektifinden Genel Bakış - Ali Fikret AYDIN (İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi, 2017)
Kurumsal markalaşma sürecinde kurumlar sahip oldukları özellikleri, değerleri tüketicilere duyurmak ve olumlu bir imaj yaratmak için kitle iletişim araçlarını kullanmaktadır. Sosyal medyanın ortaya çıkmasıyla birlikte, kurumlar bu yeni ortamı da amaçları doğrultusunda kullanmaya başlamış ve sosyal medyayı kullanarak markalaşma amaçlarına hizmet etmeye çalışmaktadır. Sosyal medya sayesinde kurumsal markalar, tüketicilerle her zamankinden daha hızlı, daha etkin ve kişisel düzeyde iletişim kurma imkânı yakalamıştır. Markalar, özellikle sosyal medya üzerinden yürüttükleri kampanyalarda, kullanıcıları da sürecin içine katarak onlarla birlikte ortak çalışmalar yapmaktadır. Bu interaktif süreç iyi yönetildiği takdirde, kurumsal markalara önemli ölçüde katkı sağlayabilmektedir. Bu çalışmada bazı anaakım iletişim kuramlarından yola çıkılarak sosyal medya ve kurumsal markalaşma ilişkisine yönelik bir değerlendirme yapılmıştır.