Goodwill - tržišni i računovodstveni aspekti - Marcel Meler; Slobodanka Stjepanović (Ekonomski Vjesnik, 1992)
U bilancama razvijenih tržišnih gospodarstava se kao zasebna skupina dugoročne imovine evidentira i nematerijalna imovina. U računovodstvenoj stvarnosti naših poduzeća ova ekonomska kategorija gotovo i nije imala neko značenje, a razlozi tome leže najvećim dijelom u nefunkcioniranju tržišta kapitala. U radu se stoga obrađuje jedan od oblika nematerijalne imovine, poznatiji kao goodwill. U prvom redu se iskazuju tržišni aspekti goodwill-a, posebice u odnosu na, u marketingu poznatiji pojam image-a, da bi se potom metodološki analiziralo izračunavanje vrijednosti goodwill-a, te prezentirale mogućnosti njegovog računovodstvenog evidentiranja u našoj gospodarskoj praksi.