ساخت نانوذرات مغناطیسی CuFe2O4 به‌روش هم‌رسوبی و به‌کارگیری آن‌ها در حسگر گاز اتانول - ایرج کاظمی نژاد; فاطمه فرجیانپور; زهرا رمضانی (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2011)
در این تحقیق نانوذرات مغناطیسی CuFe2O4 بهروش همرسوبی و در حضور اسید اولئیک بهعنوان پایدارساز، در دمایهای مختلف رشد تهیه و بهمنظور تشکیل فاز بلوری در دماهای مختلف کلوخهسازی شدند. ذرات به دست آمده بهوسیلهی آنالیز پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد مطالعه قرار گرفتند. الگوی پراش پرتو ایکس نمونهها ساختار تتراگونال فریت مس را تأیید کرد. آنالیز میکروسکوپ الکترونی روبشی، اثر دمای کلوخهسازی و همچنین دمای رشد را بر ریخت‌شناسی و اندازهی میانگین نانوذرات نشان دادند. از نانوذرات فریت مس بههمراه برمید پتاسیم در ساخت حسگر استفاده شد و حسگر حاصل برای تشخیص گاز اتانول بهکار رفت. ولتاژهای مختلف V10-1 به حسگر اعمال و بهترین ولتاژ برای عملکرد حسگر تعیین شد. در نهایت پاسخ حسگر بر اساس غلظتهای مختلف گاز اتانول محاسبه و نمودار آن بر حسب غلظت گاز رسم شد.