تأثیر آنمی دوران بارداری بر افسردگی پس از زایمان: یک مطالعه مروری - صبورا صاحبی; طاهره فتحی نجفی; نرجس بحری (Majallah-i Zanān, Māmā̓ī va Nāzā̓ī-i Īrān, 2016)
مقدمه: کم‌خونی یا آنمی به کاهش هموگلوبین خون کمتر از 13 گرم در دسی‌لیتر در مردان، کمتر از 12 گرم در دسی‌لیتر در زنان غیر باردار و کمتر از 11 گرم در دسی‌لیتر در زنان باردار اطلاق می‌شود. بی‌ثباتی رفتاری و عاطفی و افسردگی نیز از دیگر عوارض کم‌خونی به شمار می‌رود که می‌تواند در دوران پس از زایمان ‌بر موفقیت شیردهی تأثیرگذار باشد.‌ مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی ‌تأثیر کم‌خونی فقر‌آهن مادران در دوران بارداری بر افسردگی پس از زایمان انجام شد. روش‌کار: در این مطالعه مروری ابتدا جستجوی مقالات ثبت شده در پایگاه‌های ‌الکترونیکی pubmed،google scholar، magiran و  SIDدر طی سال‌های 2015-‌2000 مورد بررسی قرار گرفتند. در جمع‌آوری مقالات از کلمات کلیدی "anemia"، "Depression"، "Iron deficiency" و با استفاده از کلمه ربط AND استفاده شد. تعداد 8 مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: بین متغیرهای خونی مانند هموگلوبین، متوسط حجم گلبولی و اشباع ترانسفرین و متغیرهای شناختی و رفتاری در زمان پس از زایمان ارتباط معناداری وجود داشت که‌این امر می‌تواند زمینه‌ساز افسردگی بعد از زایمان باشد. نتیجه‌گیری:‌ کم‌خونی می‌تواند منجر به ‌ایجاد درجاتی از افسردگی در مادر شده که وی را در معرض عدم توجه به وظایف و نقش مادرانه پس از زایمان قرار دهد. لذا باید با تدوین پروتکل‌های تشخیصی و درمانی در جهت ارتقاء سطح سلامت و بهداشت مادران گام برداشت.