Üniversite öğrencilerinde uykusuzluk, yorgunluk ve ağrıda kullanılan tamamlayıcı ve alternatif yöntemler - Kevser Sevgi ÜNAL; Ebru GÖZÜYEŞİL; Edanur TAR (Cukurova Medical Journal, 2019)
Amaç: Bu araştırmada yabancı uyruklu öğrencilerin ağrı, uykusuzluk ve yorgunlukta tamamlayıcı, alternatif yöntemler kullanma durumlarının incelenmesi amaçlanmıştırGereç ve Yöntem:Tanımlayıcı ve ilişki arayıcı tipte yapılan bu araştırma Türkiye’de bir üniversitede öğrenim gören 100 uluslararası öğrenci ile yürütülmüştür. Araştırmacılar tarafından literatür bilgileri doğrultusunda hazırlanan öğrencilerin sosyo- demografik özellikleri (cinsiyet, yaş, kalınan yer v.s)  ve TAT kullanımı ile ilişkili bazı özellikleri değerlendiren 30 soruluk veri toplama formudur.Verilerin değerlendirilmesinde yüzde, frekans ve ortalama testleri kullanılmıştır. Bulgular:Araştırmaya katılan yabancı uyruklu öğrencilerin yaş ortalaması 21.52’dir.Öğrencilerin  %43 kadın, %57 si ise erkek öğrencilerden oluşmaktadır. Öğrencilerin %79’u Suriyeli, %15’i Afgan,