پلاسمید رپلیکون تایپینگ جدایه های اشریشیاکلی چسبنده ی روده ای جدا شده از کودکان اسهالی با استفاده از روش PCR مبتنی بر تکثیر گروه های ناسازگار - زکیه ایمان پناه; غلامرضا هاشمی تبار; مهدی عسکری بدوئی (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad., 2024)
سابقه و هدف: پلاسمید ها در انتقال افقی ژن ها به ویژه مقاومت آنتی بیوتیکی و عوامل بیماری زا نقش حیاتی دارند و مطالعات چندانی روی نوع پلاسمیدهای حمل شده توسط پاتوتیپ های اشریشیاکلی چسبنده ی روده ای انجام نگرفته است. هدف اصلی این مطالعه دسته بندی پلاسمید های جدایه های اشریشیاکلی چسبنده ی روده ای جدا شده از کودکان اسهالی بر اساس گروه های ناسازگار عمده پلاسمیدی به روش Johnsnonو همکاران(2007) می باشد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی بر روی 44 جدایه اشریشیاکلی چسبنده ی روده ای جدا شده از نمونه مدفوع کودکان اسهالی به منظور شناسایی 18 رپلیکون پلاسمیدی به روش Johnsnonو همکاران(2007) انجام گرفت.یافته ها: نتاج نشان داد که رپلیکون پلاسمید FreP با (54/79%)35 بیشترین فراوانی و رپلیکون پلاسمید L/M با (27/2%)1 کمترین فراوانی را داشت. رپلیکون IncFIC ,IncN, IncW, Inc X, Inc HI1, Inc HI2 و IncFIIA در هیچکدام از جدایه ها یافت نشد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر تنوع بالای پروفایل گروه های ناسازگار پلاسمیدی در بین جدایه های مورد مطالعه بود.