MAGYAR ALKALMAZKODÁS AZ EURÓPAI UNIÓ KÖZLEKEDÉSPOLITIKÁJÁHOZ – TANULSÁGOK - ANNA MIRA VETŐ (Köz-gazdaság, 2020)
A tanulmány az Európai Unió közlekedését érintő fő kihívásokat, a közös közlekedéspolitika eddigi fejlődését, valamint a következő évekre meghatározott legfontosabb célokat vizsgálja. Az uniós közlekedéspolitika elemzését Magyarország közlekedési helyzetképének felvázolása követi, majd az uniós prioritások mentén a hazai közlekedéspolitikai dokumentumok értékelésére kerül sor. Ezután az uniós társfinanszírozással megvalósuló közlekedési fejlesztések áttekintése következik, az előcsatlakozási alapoktól kezdve a jelenlegi költségvetési periódusban rendelkezésre álló források felhasználásáig. A tanulmány az uniós és a magyar közlekedéspolitika értékelésével, a csatlakozás óta eltelt időszak tapasztalatainak összegzésével zárul.