So pravljice tudi za odrasle? - Nives Ličen (AS: Andragoška Spoznanja, 1998)
V družini se otroci in odrasli medsebojno učijo. Njihova skupna doživetja so dragocene izkušnje. Prijetnost in kakovost družinskega življenja ne nastane le na osnovi ekstenzivnega znanja, ki vključuje predvsem racionalno komponento, ampak sloni na čustveni inteligenci, stališčih in vrednotah. Pri razvijanju teh ima pravljična zgodba svoje mesto za odrasle in otroke. Odrasli prek zgodb po eni strani spoznavajo sami sebe, svoja razmišljanja, vrednote, dojemanje sveta, po drugi strani načrtujejo sporočila, ki jih želijo predati svojim otrokom. Zgodbe so ena od možnih vsebin skupaj preživetega časa, so vir zabave in smeha, ki je odlično ozračje za ustvarjanje dobrih družinskih odnosov.