"Profetens arvinger". Oppfatninger om lærdes autoritet i arabisk-islamsk middelalder - Nora S. Eggen (Babylon, 2018)
Autoritet, forstått som legitim innflytelse, er både vanskelig definerbart og vanskelig målbart. I denne artikkelen diskuterer jeg hvordan den nordafrikanske lærde al-Qādī ʿIyād (d. 1149) tilkjente sine forgjengere i mālikī-tradisjonen ulike former for autoritet gjennom sitt biografiske oppslagsverk Tartīb al-madārik.