AESCULUS CARNEA HAYNE В НАСАДЖЕННЯХ МІСТА КИЄВА - Yu.V. Evtushenko (Науковий вісник НЛТУ України, 2015)
На основі проведення інвентаризації насаджень міста Києва встановлено місця зростання представників гіркокаштана м'ясо-червоного та види насаджень, в яких поширений досліджуваний вид. Результати обстежень і таксономічні показники виявлених об'єктів внесено до інвентаризаційної відомості. Оцінено загальний стан дерев та декоративність виду Aesculus carnea Hayne. Наголошено на важливості ширшого застосування виду в озелененні, що дасть змогу розширити наявний асортимент рослин і загалом підвищити декоративність та санітарно-гігієнічний стан насаджень.