KİNİZARİN ELDESİ İŞLEMİNİN SICAKLIK OPTİMİZASYONU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA - Ahmet ALICILAR; Atilla MURATHAN; Muzaffer BALBAŞI (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2000)
Bu çalışmada antrakinon esaslı tekstil boyarmaddeleri için önemli hammaddelerden birisi olan kinizarinin eldesi üzerine sıcaklığın etkisi araştırıldı. Bu amaçla laboratuvar şartlarında üç farklı sıcaklıkta deney gerçekleştirildi. Elde edilen ürünlerin erime noktaları tayin edildi ve IR spektrumları çekildi. Bu tarzda optimum verim için sıcaklık şartları belirlenmeye çalışıldı. Yapılan deneyler sonucunda, en yüksek verime kademe kademe arttırılarak 250°C' da gerçekleştirilen deney şartlarında ulaşıldığı gözlendi.