ارزیابی خواص مکانیکی مخلوط‌های آسفالتی حاوی مواد افزودنی ضد عریان شدگی گریپر، تراگریپ و وتمول -950 - افشار یوسفی; وشیار محمد حسن; علیرضا سقایی; پویان ایار; محمود عامری (مهندسی عمران فردوسی, 2022)
چکیده در این تحقیق به ارزیابی تأثیر استفاده از افزودنی‌های گریپر، تراگریپ و وتمول-950 به‌عنوان مواد افزودنی ضد عریان شدگی بر خواص مکانیکی مخلوط‌های آسفالتی داغ پرداخته‌شده است. بدین منظور از آزمایش‌های مکانیکی مختلف نظیر خزش دینامیکی، آزمایش مدول برجهندگی در دمای 25 درجه‌ی سانتی‌گراد، آزمایش کشش غیرمستقیم و آزمایش خمش نیم ‌دایره‌ای در دمای 25 درجه‌ی سانتی‌گراد استفاده گردید. نتایج آزمایش‌های مکانیکی نشان داد که همه‌ی افزودنی‌های مورداستفاده در این تحقیق مقاومت در برابر حساسیت رطوبتی، مقاومت در برابر شیار شدگی و مقاومت در برابر ترک‌خوردگی مخلوط‌های آسفالتی را افزایش دادند. به‌طوری‌که مخلوط آسفالتی حاوی افزودنی تراگریپ نسبت به بقیه‌ی افزودنی‌های مورداستفاده در این تحقیق، با افزایش 43 درصدی مقاومت در برابر شیار شدگی و 6/49 درصدی مقاومت در برابر ترک‌خوردگی بیشترین مقاومت را در برابر ترک‌خوردگی و شیار شدگی از خود نشان داده است. همچنین مخلوط آسفالتی حاوی وتمول-950 با 25 درصد افزایش مقاومت در برابر خرابی رطوبتی بیشترین مقاومت در برابر حساسیت رطوبتی را از بین افزودنی‌های مختلف این تحقیق نشان داده است. از طرف دیگری نتایج آنالیز همبستگی بین نتایج آزمایش‌های عملکردی مخلوط‌های آسفالتی نشان داد که بین برخی آزمایش‌های انجام‌ شده همبستگی و ارتباط بیشتری وجود دارد. به‌طوری‌که ضریب همبستگی بین پارامتر نسبت مقاومت کششی غیرمستقیم و نسبت مدول برجهندگی در حالت تر و خشک (TSR و RMR) با 974/0 بیشترین همبستگی را بین پارامترهای مختلف آزمایش‌های عملکردی دارد.