Використання методу індуктивного виведення для вдосконалення онтології предметної області пошуку - Yu. V. Rogushina; I. Yu. Grishanova (Sistemnì Doslìdženâ ta Informacìjnì Tehnologìï, 2018)
Пропонується для підвищення релевантності пошуку інформації використовувати знання предметної області пошуку, подані як онтології в інтероперабельній формі, придатній для автоматизованого оброблення (приміром, інформаційно-пошуковими агентами). Розроблено алгоритм автоматизованого доповнення онтологій новими термінами шляхом індуктивного узагальнення властивостей, обраних користувачем повнотекстових документів.