Hirfanlı Baraj Gölü'nde Yaşayan Cyprinus carpio L., 1758 ve Tinca tinca (L., 1758)'nın Boy-Ağırlık ve Boy-Boy İlişkileri ile Mevsimsel Kondisyon Faktörleri - Savaş Yılmaz; Okan Yazıcıoğlu; Mahmut Yılmaz; Nazmi Polat (Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi, 2010)
Bu çalışmada, Mart 2004-Ağustos 2005 tarihleri arasında Hirfanlı Baraj Gölü'nden yakalanan Cyprinus carpio L., 1758 ve Tinca tinca (L., 1758)'da boy-ağırlık ve boy-boy ilişkileri ile mevsimsel kondisyon faktörleri incelenmiştir. Çatal boy ve ağırlık değerleri C. carpio'da 11,3-45,4 cm ve 30-1834 g, T. tinca'da ise 13,9-30,0 cm ve 38-470 g arasında değişmiştir. C. carpio ve T. tinca'nın tüm örnekleri için boy-ağırlık ilişkisi sırasıyla W=0,0218 L2,967 (r2=0,992) ve W=0,0102 L3,152 (r2=0,970) olarak belirlenmiştir. İki balık türünün total, çatal ve standart boyları arasında kuvvetli ilişkiler tespit edilmiştir. (P < 0,001) Mevsimsel kondisyon faktörü değeri C. carpio'da 1,6706-2,2744 (ortalama 1,9732), T. tinca'da 1,2826-1,9661 (ortalama 1,6472) arasında değişim göstermiştir.