Nietzsche i l'escepticisme: assaig d'aclariment d'una pretesa contradicció - Joan B. Linares (Enrahonar: Quaderns de Filosofia, 1995)
S'ha afirmat sovint que en matèria de teoria de coneixement, Nietzsche és un escèptic. En aquest article es fa un acurat repàs de l'obra nietzscheana a la cerca de les sentències en pro o en contra de l'escepticisme, on les posicions en contra d'aquest són especialment abundoses en contradicció amb aquelles interpretacions. En el curs d'aquest recorregut s'esbosa el concepte nietzscheà de filosofia i la diferència entre aquesta i la ciència. La tesi final és que Nietzsche considera l'escepticisme una condició necessària, però no suficient, de la vertadera filosofia, la filosofia sobirana i disciplinadora de la cultura. Així es dissoldrà la contradicció entre les interpretacions de l'autor com un escèptic i les que el consideren un antiescèptic.