Matèria optativa de disseny propi de centre: ús ètic i adequat de les noves tecnologies - Isidro José Pacheco Carrión (Enseñanza de las Ciencias, 2015)
El món de l'adolescència no s'ordena avui de la mateixa manera que fa dècades. Influeixen, entre altres factors, les tecnologies disponibles, que són bastant diferents, donat l'accelerat ritme de canvi tecnològic dels últims anys. Aquesta acceleració tecnològica ha augmentat la bretxa digital entre les generacions, és a dir, entre pares i fills, almenys en alguns aspectes. Els adolescents han anat creixent mentre feien ús de tecnologies que els seus pares han començat a conèixer com a adults i, per tant, les viuen amb molt menys entusiasme que els seus fills.