Pravna narav ugovora o koncesiji - Marko Šikić; Frane Staničić (Zbornik Radova Pravnog Fakulteta u Splitu, 2011)
U radu autori analiziraju pravnu narav ugovora o koncesiji nakon stupanja na snagu novog Zakona o općem upravnom postupku. U radu se, tako, najprije razmatraju pojmovi koncesije i upravnog ugovora u teoriji i zakonodavstvu. Nakon toga analizira se pravni okvir uređenja koncesija i upravnih ugovora u Republici Hrvatskoj. Uspoređujući odredbe Zakona o koncesijama i odredaba Zakona o općem upravnom postupku kojima se uređuje materija upravnih ugovora autori postavljaju pitanje možemo li ugovor o koncesiji smatrati upravnim ugovorom propisanim i uređenim Zakonom o općem upravnom postupku.. Na navedeno pitanje autori daju potvrdan odgovor te u zaključku rada ističu kako hrvatsko zakonodavstvo u budućnosti na navedenu okolnost mora reagirati.