Лондонський журнал «The Ukraine» – невідома сторінка західного українознавства - Mykola Tymoshyk (Українознавство, 2022)
Стаття стверджує в інформаційному просторі фактично невідому сторінку історії західного українознавства про один із перших англомовних журналів «The Ukraine», який видавала власним коштом і власними творчими силами жменька українських патріотів-державників у Лондоні упродовж 1919–1920 років. Це щотижневий бюлетень, видавцем якого було Українське пресове бюро в Лондоні. Воно працювало під егідою Дипломатичної місії Української Народної Республіки (УНР) у Лондоні. Містилося за адресою: 38 Cursitor Street, London EC4. У світ вийшло 35 чисел. Комплект усіх чисел бюлетеня зберігається у Британській бібліотеці (Лондон).