بررسی تأثیر شکل مقطع حفاری بر اصطکاک جدار و رفتار خزشی میخ‌های گروتی در گونه‌ای از خاک مارن زیتونی تبریز - غلام مرادی; سیامک زادکریم; هوشنگ کاتبی (مهندسی عمران فردوسی, 2017)
استفاده از سیستم میخکوبی به‌دلیل مزایای فراوان آن، از راهکارهای مرسوم برای تثبیت دیواره‌های گود محسوب می‌شود. باتوجه به رفتار متفاوت خاک‌های مارنی در کوتاه و بلندمدت و نیز نقش اساسی اصطکاک بین گروت سیمانی با خاک اطراف خود در دیوارهای میخ‌کوبی‌شده، در این تحقیق به بررسی مقاومت کششی و رفتار خزشی میخ‌ها در گونه‌ای از خاک مارن‌سبز، پرداخته شده‌است. بدین منظور تعداد شش عدد میخ به قطر 11/0 و به‌طول 4 متر در حالت قائم و دو میخ با همان مشخصات در حالت افقی با زاویۀ 15 درجه نسبت به افق در مقیاس واقعی اجرا و اثر شکل مقطع حفاری در مقاومت کششی و رفتار خزشی میخ‌ها، مورد بررسی قرار گرفت که حاکی از افزایش 20 الی 25 درصدی مقاومت کششی میخ‌های اجراشده با حفاری سه‌پره‌ای (جدار ناصاف) نسبت به حالت حفاری با جدار صاف در میخ‌های قایم و افزایش حدود 15 درصدی آن در میخ‌های افقی می‌باشد.