آسیب‌های عروقی در نفریت لوپوسی: نیازی برای برای توجه بیشتر به واسكولوپاتی در این بیماران - Azar Baradaran; Maryam Sattari (مجله دانشکده پزشکی اصفهان, 2014)
آسيب‌هاي عروقي از مهم‌ترين عوامل در پاتوژنز و پيشرفت بسياري از بيماري‌هاي اوليه و ثانويه‌ی كليه به ویژه گلومرولوپاتی‌ها مي‌باشند (2-1). در واقع، بسياري از بيماري‌هاي كليوي از ضايعات اوليه‌ی عروقي ناشي مي‌شوند، اما در اكثريت موارد، در بيماري‌هايي كه به طور اوليه اجزاي گلومرول‌ها يا توبولواينترستيشيال را تحت تأثير قرار مي‌دهند، ساختارهای عروقي به طور ثانويه درگير مي‌شوند. نفريت لوپوسي و IgA نفروپاتي (IgA nephropathy یا Immunoglobulin nephropathy) از بهترين مثال‌های بيماري‌هايي هستند كه بر روي بخش‌های مختلف بافت كليه شامل گلومرول‌ها، رگ‌ها، بافت بینابینی و توبول‌ها اثر مي‌گذارند (5-2). در این بيمار‌ي‌ها، علاوه بر ضايعات پارانشيم كليه، آسيب‌هاي متعدد عروق كليه كه با مكانيسم‌هاي متفاوتي ايجاد شده‌اند، ديده مي‌شود. تشخيص و طبقه‌بندي دقيق آسيب‌هاي عروقي، نقشي مهم در كنترل ايده‌آل اين بيماري‌ها ايفا مي‌كند (6-5)...