تأثیر فشار در نقاط سانینجیائو (SP6) هوگو (LI4) بر طول مدت زایمان در زنان نخست زا: کارآزمایی بالینی تصادفی شده - فهیمه صحتی شفائی; رأفت کاظم زاده; رضا حشمت; فیروز امانی (Majallah-i Zanān, Māmā̓ī va Nāzā̓ī-i Īrān, 2012)
مقدمه: طول مدت زایمان از عوامل مؤثر بر نتایج بارداری و آسیب های وارده بر مادر و جنین می باشد. به گونه ای که با طولانی شدن بیش از حد زایمان، احتمال عفونت، کمبود اکسیژن، صدمات جسمی- عصبی و مرگ در جنین و نوزاد، همچنین خونریزی و عفونت بعد از زایمان و آشفتگی حاصل از اضطراب، بی خوابی و خستگی در مادر افزایش می یابد. مراقبت مطلوب از مادران در هنگام زایمان از اهداف نظام بهداشتی- درمانی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر فشار در نقاط سانینجیائو- هوگو بر طول مدت زایمان در زنان نخست زا انجام شد. روشکار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1390 -91 بر روی 84 زن نخست زای واجد شرایط مراجعه کننده به بیمارستان های سبلان و علوی اردبیل انجام شد. افراد توسط بلوک بندی تصادفی 4 و 6 تایی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. مداخله به صورت اعمال فشار در نقاط سانینجیائو و هوگو در دیلاتاسیون های 8 ،6 ،4 و 10 سانتی متری سرویکس بود. طول مدت فاز فعال و مرحله دوم از طریق معاینه واژینال توسط پژوهشگر در پرسشنامه حاوی اطلاعات فردی ثبت شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و روش های آماری توصیفی -تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از 0/05 معنی دار در نظر گرفته شد. یافتهها: میانگین سنی شرکت کنندگان 21/9 ± 3/97 سال بود. میانگین طول مدت فاز فعال زایمان در دو گروه مداخله و کنترل به ترتیب 2:15 ± 1:19 ساعت و 4:10 ± 1:59 ساعت (p=0/001) و میانگین طول مدت مرحله دوم زایمان در دو گروه مداخله و کنترل به ترتیب 00:45±00:25 دقیقه و 1:04± 00:39 ساعت بود (p=0/008). نتیجهگیری: فشار بر نقاط سانینجیائو- هوگو در دیلاتاسیون های مختلف باعث کاهش طول مـدت فـاز فعـال و مرحلـه دوم زایمان می شود.