СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ЦИФРОВИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - Юлія Неміш (Економіка та суспільство, 2022)
Доведено, що цифрові трансформації створили додаткові умови для розвитку маркетингової діяльності підприємств та підвищення її ефективності. Досліджено передумови таких процесів та акцентовано увагу на тому, що вони змінили підходи до організації і управління маркетинговою діяльністю. Вказано на відмінності між цифровим та Інтернет-маркетингом. Розглянуто основні інструменти цифрового маркетингу. Досліджено сучасні тенденції розвитку маркетингової діяльності підприємств в країнах з високим рівнем цифровізації, що дозволило виділити напрацювання, які представляють інтерес для вітчизняного бізнесу. Зазначено, що їх запровадження потребує вирішення ряду проблем. Сформульовано основні пріоритетні напрями для подальшого розвитку маркетингової діяльності в Україні в умовах цифрових трансформацій.