Agricultura urbana en el marc d'un urbanisme sostenible - Ana Nadal Fuentes (Temes de Disseny, 2015)
L'agricultura es considerada uns dels avenços fonamentals en el desenvolupament de la humanitat. Tot i que la ciutat, des del seu naixement, ha estat estretament relacionada amb l'agricultura, que tenia una presència essencial en les civilitzacions antigues, en els plantejaments urbans moderns del segle XX -com ara Chandigarh de Le Corbusier i Brasília de Lucio Costa- l'agricultura va ser expulasada de les grans ciutats.