ЖИТТЯ З «ЦАРИЦЕЮ» - В. Ю. Черчель; Н. А. Боденко (Зернові культури, 2022)
Одним із продовжувачів наукових ідей Б. П. Соколова, якому в цьому році виповнилося 125 років з дня народження, став Борис Володимирович Дзюбецький. В цьому році йому відзначили 85-річчя з дня народження та 60 років наукової діяльності в нашому закладі. Його фаховий рівень давно вийшов за рамки вищих категорій і швидше перейшов до рангу інтуїтивних відчуттів душі. Незмінно працюючи над удосконаленням найулюбленішої, найсучаснішої культури – Zea Mays, Борис Володимирович начебто проходить обряд присвячення, осягаючи філософію рослини, її таємної частини.