Kuzey Atlantik Antlaşma Örgütü’nün (NATO) Siber Güvenlik Stratejisinin İncelenmesi - Mehmet Ada; Hüseyin ÇAKIR (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2017)
Son yıllarda bilgi ve iletişim teknolojilerinde gerçekleşen gelişmeler ile coğrafik sınırların yerini sanal ortamda belirlenen dijital sınırlar almıştır. Siber saldırılara karşı ulusal çıkarların korunması ve siber uzayın sınır güvenliğinin sağlanması hususunda karşılaşılan zorluklar, devletlerin uluslararası anlaşmalar yapmasını kaçınılmaz hale getirmiştir. Bu çalışmada, küreselleşen dünyada ülkeleri aynı çatı altında birleştiren en büyük organizasyonlardan biri olan NATO’nun uyguladığı siber güvenlik stratejisi incelenerek, Türkiye’nin uyguladığı siber güvenlik stratejisine olumlu katkılar yapmak amaçlanmıştır.