Literatuur en Duitse bezetting, 1940-1945 - J.Th.M. Bank (BMGN: Low Countries Historical Review, 1995)
A. Venema, Verleden tijd. Memoires; P. Calis, Het ondergronds verwachten. Schrijvers en tijdschriften tussen 1941 en 1945 P. Calis, Speeltuin van de titaantjes. Schrijvers en tijdschriften tussen 1945 en 1948 A. Venema, Schrijvers, uitgevers en hun collaboratie, I, Het systeem A. Venema, Schrijvers, uitgevers en hun collaboratie, II, De harde kern A. Venema, Schrijvers, uitgevers en hun collaboratie, IIIA, De kleine collaboratie A. Venema, Schrijvers, uitgevers en hun collaboratie, IIIB, S. Vestdijk A. Venema, Schrijvers, uitgevers en hun collaboratie, IV, Uitgevers en boekhandelaren