ПРОБЛЕМА ІСТОРИКО-ЕТНОГРАФІЧНОГО РАЙОНУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ЕТНІЧНОЇ ТЕРИТОРІЇ У ПРАЦЯХ АДАМА ФІШЕРА - Р. Б. Тарнавський (Storìnki Istorìï, 2017)
У статті проаналізовано погляди провідного польського етнолога першої половини ХХ ст. Адама Фішера на проблему історико-етнографічного районування української етнічної території. Наголошено на хибах ученого під час дослідження вказаної проблематики (спричинених слідуванням офіційній ліній влади міжвоєнної Польщі), а також на ідеях А. Фішера, актуальних по сьогодні (наприклад, виокремлення в структурі історико-етнографічного районування України Опілля — охоплює центральні райони сучасної Львівської обл.).