تحلیل اثر بهبود فضای کسب‌وکار بر کارآفرینی روستایی با نقش میانجی قابلیت بازاریابی(مورد مطالعه: شرکت‌های تعاونی‌ روستایی استان اردبیل) - ناصر سیف اللهی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی, 2024)
چکیده هرگونه سیاست‌گذاری در زمینه بهبود فضای کسب‌وکار به ویژه در مرحله شروع کسب‌وکار می‌تواند نقش مهمی در کارآفرینی کشاورزی ایفا کند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بهبود فضای کسب‌وکار بر کارآفرینی روستایی با نقش میانجی قابلیت بازاریابی بود. نوع پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت روش کار توصیفی‌ـ همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق اعضای تعاونی‌های روستایی استان اردبیل با ۸۱ شرکت تعاونی روستایی و تعداد اعضای ۸۹۲۰۸ نفر بود. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی- مورگان به تعداد 384 نفر تعیین شد و نمونه‌ها به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. جهت تحلیل فرضیه‏ها از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری استفاده ‌شد. داده‏ها با استفاده از نرم‌افزار اس‌پی‌اس‌اس و اسمارت پی ‌ال ‌اس تجزیه‌وتحلیل گردید. بر اساس یافته‏های پژوهش، بهبود فضای کسب‌وکار بر کارآفرینی کشاورزی تأثیر مثبت و معنا‌دار می‌گذارد. قابلیت بازاریابی نیز بین بهبود فضای کسب‌وکار و کارآفرینی کشاورزی نقش میانجی ایفا می‏کند. بر اساس نتایج این تحقیق، کارآفرینان میبایستی بر اهمیت قابلیت‌های بازاریابی و خواسته‌ها و پیشنهادهای مشتریان در موفقیت کسب‌وکار خود توجه ویژه مبذول نمایند. همچنین برای شروع کسب‌وکار خود شرایط فضای کسب‌وکار را از ابعاد مختلف بررسی و مدنظر داشته باشند.