Двополюсна модель гібридного політичного режиму - K. Sarbash (Епістемологічні дослідження у філософії, соціальних і політичних науках, 2015)
Синтезовані в єдиний підхід методологічні принципи концепцій дефектної демократії та конкурентного авторитаризму. Обґрунтована доцільність виокремлення в гібридному типі політичного режиму авторитарного та демократичного спектрів. На основі розкриття сутнісних аспектів функціонування гібридного режиму, сконструйовано його двополюсну модель