Нормативно-правове забезпечення соціальної політики радянської влади щодо воїнів-«афганців» і членів їхніх сімей у 1980-х рр. - Dmytro Ostrovyk (Емінак, 2021)
У статті розглянуто хронологію нормативно-правової регламентації окремих складових соціального забезпечення щодо визначених у Постановах ЦК КПРС і РМ СРСР від 1983 і 1984 рр., а також РМ СРСР від 1988 р. категорії осіб з числа радянських військовослужбовців – учасників бойових дій в Афганістані та членів їхніх сімей. Головним чином – стосовно осіб офіцерського складу, прапорщиків і мічманів, військовослужбовців строкової та надстрокової служб, що зазнавали каліцтв, інвалідності, а також сімей військовослужбовців, що гинули, або вмирали внаслідок отриманих в Афганістані захворювань – дружин, дітей і непрацездатних батьків.