Проблемні аспекти участі адвоката у досудовому розслідуванні в умовах воєнного стану - D. O. Anisimov; E. V. Bardin (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2024)
Згідно зі ст. 59 Конституції України кожен має право на правову допомогу. У випадках передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав. Для забезпечення права на захист від обвинувачення та надання правової допомоги при вирішенні справ у судах та інших державних органах в Україні діє адвокатура.