Knowledge level and attitude for Human Papillomavirus (HPV) infection and HPV vaccines among medical school students - Emine Acar; Derya Kılıç; Esin Dolma; İrem Güney; Ege Gur; Büşra Nur Kıdam; Ömer Tolga Güler (Journal of Contemporary Medicine, 2020)
Amaç: Serviks kanseri dünya çapında kadınlar arasında önemli bir sağlık sorunudur. Diğer yaygın kanserlerin aksine, insan papilloma virüsü (HPV) tabanlı tarama stratejileri ile neredeyse tamamen önlenebilir. Bu çalışmanın amacı tıp fakültesi öğrencilerinin HPV enfeksiyonu ile ilgili bilgi düzeylerini ve HPV aşısı ile ilgili düşüncelerini analiz etmektir.