ПРОЕКТУВАННЯ ЗАХИСНИХ СИСТЕМ НА БАЗІ ФРАКТАЛЬНИХ АЛГОРИТМІВ - В. М. Плотніков; Ю. В. Борцова (Автоматизация технологических и бизнес-процессов, 2021)
Для захисту конфіденційних даних від комп'ютерних злочинів  користувач має подбати про безпеку своєї інформації власноруч, використовуючи існуючі сучасні програмні засоби. Одним з таких засобів є реалізація шифрування  повідомлень  за  допомогою  прикріплення  цифрового  підпису  до  даних.  Для  роботи  криптосистем шифрування з відкритим ключем необхідно три алгоритми: алгоритм шифрування, алгоритм розшифрування та алгоритм генерації ключів. Одним з перспективних  шляхів  розвитку  шифрування  з  відкритими  ключами  є використання  моделі  піднесення  до  великої  степені  дискретних  логарифмів  для  генерування  ключів,  так  званий алгоритм Діффі-Хеллмана. Рекурентні відношення, що становлять основу множини Мандельброта, забезпечують хаотичну поведінку та суттєву залежність процесу від початкових умов. Ці властивості дозволяють створити криптографічну систему, що здатна використовувати їх для вирішення поставлених задач.