Siyasal Reklamlarda Kadın Söylemi ve Kadın İmgeleri: 2011 Genel Seçimleri örneğinde AKP ve CHP Televizyon Siyasal Reklamları Üzerine Bir İnceleme - DENİZ AKIN (İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi, 2016)
Çalışma 2011 genel seçimleri örneğinde AKP ve CHP televizyon siyasal reklamlarında kadın söylemi ve kadın imgelerini incelemek amacıyla tasarlanmıştır. İzlenimci/betimleyici içerik analizi yöntemi kullanılan çalışmada öncelikle siyasi partilerin parti programları ve seçim beyannamelerinde yer alan kadın söylemleri tespit edilmiştir.  Seçilen örneklem ve çalışma birimi üzerinde yapılan analizde kadın imgeleri ile siyasal söylemler, söylemin ana vurgusunu taşıyıp taşımadığı ölçeğinde, ilişkilendirilmiştir.  Çalışmada kadın imgelerinin siyasal söylemleri yansıtan bir karakter taşıdığı gözlemlenmiştir.