ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІНКЛЮЗИВНОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ ТА ЄВРОПІ - Людмила Безугла; Тетяна Куваєва; Тетяна Герасименко (Економіка та суспільство, 2022)
У статті проаналізовано ключові особливості становлення та розвитку галузі інклюзивного туризму в Україні та Європі. Розглянуто сутність поняття інклюзивний туризм, особи з обмеженими можливостями здоров’я, доступний туризм. Досліджено вітчизняну та європейську законодавчу базу у галузі інклюзивного туризму. В статті проаналізовано загальну кількість людей з обмеженими можливостями здоров’я в Україні. Встановлено, що забезпечення в Україні без бар’єрного простору для людей з обмеженими можливостями здоров’я в сучасних реаліях є надзвичайно актуальним. Доведено, що туризм, будучи унікальним явищем в області реабілітації людей з обмеженими можливостями, дозволяє вирішувати велику кількість проблем. Визначено, що ринок доступного туризму це лояльний ринок, що зростає, який приносить конкурентні переваги і нові можливості бізнесу.