Katalonialainen ja espanjalainen. Barcelonan olympialaiset jakansallisidentiteettien rakentuminen sanomalehdissä - Minna Uusivirta (Kasvatus & Aika, 2010)
Barcelonassa, Katalonian pääkaupungissa, järjestettiin 1992 olympialaiset, joissa isäntämaan Espanjan urheilijat menestyivät maan olympiahistoriaan nähden enneNnäkemättömän hyvin tuloksenaan 22 mitalia. Maajoukkue koostui sekä Kataloniasta että muualta Espanjasta kotoisin olleista urheilijoista ja tässä artikkelissa selvitetään, miten katalonialaisuutta ja espanjalaisuutta rakennettiin maan sanomalehdissä urheilujournalismin kautta.