ЕНЕРГЕТИЧНІ КООПЕРАТИВИ ЯК МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО ЕНЕРГЕТИЧНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАД - Вікторія Вострякова (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальним питанням визначення енергетичних пріоритетів сталого розвитку територіальних громад на основі створення енергетичних кооперативів з відновлюваних джерел енергії. Проаналізовано та систематизовано поточний стан, основні перспективи, переваги і перешкоди для створення енергетичних кооперативів в Україні. Досліджено світовий досвід формування бізнес-моделей постачання електричної енергії з відновлювальних джерел енергії. Окреслено інституційні складові механізму розвитку енергетичних кооперативів та механізми їх розвитку. Розроблено модель енергетичного кооперативу громади на прикладі сонячної електростанції.