Reporting Islam: Media Representations and British Muslims - Mehmet Sebih Oruç (Medya ve Din Araştırmaları Dergisi, 2018)
Müslümanların global medyada görünümleri arttıkça onların temsili ve bu temsilin problemleri hakkındaki akademik çalışmaların sayısı da artmaktadır. İslamofobinin bir endüstriye ve politik yükselme aracına dönüştüğü günümüzde medya, mevcut durumun oluşmasında önemli amillerdendir ve etkilerinin çalışılması elzemdir. Elizabeth Poole’un ilk olarak 2002 yılında yayınlanan Reporting Islam: Media Representations of British Muslims adlı kitabı, bu amaca matuf önemli kitaplardan. Teorik yaklaşımların ve tartışmaların yanı sıra nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin de kullanıldığı kitap, giriş ve sonuç dışında dört bölümden oluşuyor.