Гібридна війна: сутність та структура феномену - Oleksandr Komarchuk (Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, 2018)
Відзначається, що агресія з боку Російської Федерації стала суттєвою несподіванкою для українського суспільства, а сучасний російсько-український конфлікт має офіційний статус АТО, але, на жаль, це єдина можливість охарактеризувати «гібридну війну» на правовому рівні.