Hvordan kan vi tenke nærvær i omsorgen? - En filosofisk betraktning - Henrik Holm (Tidsskrift for Omsorgsforskning, 2016)
Hos ethvert menneske møter vi et nærvær. Hvordan kan vi tilnærme oss nærvær som nærvær? Stiller nærværet oss overfor filosofiske og etiske utfordringer? I hele denne artikkelen tas leseren med på en betraktning over et bilde som er lett å forestille seg: En eldre dame sitter hjemme i stolen sin. Jeg har valgt den eldre damen som bilde fordi det rett og slett ikke skjer så mye. Vi beskriver ingen aktivitet. Vi blir heller henført til nærværet som nærvær ved å forestille oss den eldre damen som sitter i en stol i hjemmet sitt. Målet med hele artikkelen er å gi en impuls til hvordan vi kan tilnærme oss nærværet som omsorgspersoner.